Bluekens EV helpt Red Je Pakketje verduurzamen

Volledig fossielvrije bezorging in heel Nederland

Breda, 17-12-2021

Over vier jaar voeren ongeveer 35 gemeenten in Nederland zero emissiezones in. Tegelijkertijd worden er meer online bestellingen gedaan dan ooit tevoren. Al die pakketjes moeten ook worden thuisbezorgd. Maar dat mag straks niet meer met een dieselbus. Red Je Pakketje wil hier goed op voorbereid zijn en vroeg Bluekens EV om ze te helpen invulling te geven aan hun ambitie om eind 2022 uitstootvrij te bezorgen.

Red je Pakketje (moederbedrijf Instabox) streeft vanaf de oprichting naar het minimaliseren van de negatieve impact op mens en milieu en heeft daarmee een voortrekkersrol in emissievrije logistiek. Met hun EV-ambitie benaderde het bezorgbedrijf Bluekens EV. De bestelbussen die hieruit voortkwamen rijden vanaf december door Amsterdam, Utrecht en Rijen om bestellingen te bezorgen. Zo kan zelfs de kerstbezorging nog duurzaam plaatsvinden. Eind 2022 wil Red je Pakketje zelfs volledig elektrisch rijden.

Sam Rohn, CEO bij Red Je Pakketje: “Dit is een grote stap voor Red Je Pakketje. We bezorgen steeds meer en we zijn blij dat we leveringen kunnen aanbieden op de Red Je Pakketje manier; ongecompliceerd, snel en CO₂-neutraal.”

Passende elektrische voertuigen

Red Je Pakketje rijdt sinds deze maand met 105 nieuwe elektrische voertuigen door Nederland, compleet in de nieuwe opvallende Instabox-stijl. Het gaat hierbij om de Maxus eDeliver 3 en eDeliver 9. Beiden zonder CO₂-uitstoot, zonder fossiele brandstoffen, en een stille elektromotor. Daarmee voldoet Red Je Pakketje nu al aan de strenger wordende eisen voor stadslogistiek.

De eDeliver 9 heeft ook een lichtgewicht EV-platform, wat zorgt voor een lager eigengewicht, wat weer resulteert in een hoger laadvermogen en een lager stroomverbruik. Daarnaast zijn alle modellen standaard uitgerust met een 3-fasen AC-laadmogelijkheid en een tot 80 kW DC-laadmogelijkheid.

Gert-Jan Jonker, Bluekens EV: “1,5 jaar geleden begonnen de gesprekken met Red Je Pakketje. In 1,5 jaar tijd kan er veel veranderen, zo zijn de bussen die Red Je Pakketje nu nodig heeft qua volume veel groter geworden door versnelde groei en aangepaste logistiek. Het is mooi om te zien dat twee partijen die een voortrekkersrol in emissievrije stadslogistiek hebben elkaar weten te vinden en daarmee de transitie weten te versnellen.”

Eerste volledig fossielvrije bezorgdienst

Duurzaamheid heeft altijd centraal gestaan in de activiteiten van Red Je Pakketje en vanaf dit jaar is het bedrijf de eerste speler in de industrie die volledig fossielvrij levert. Hiermee zijn ze vier jaar eerder dan noodzakelijk en dat toont bereidwilligheid om een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Het duurzame hoofddoel van Red je Pakketje is een 100 procent elektrisch netwerk waarmee ze overal op het vaste land van Nederland kunnen bezorgen. Dat is een wereldprimeur. Geen pakketbezorger of supermarkt heeft dit al voor elkaar gekregen.

Met een uitstootvrij, landelijk netwerk bespaart de bezorgdienst jaarlijks duizenden tonnen aan CO₂. Door elektrisch te bezorgen komt er ook geen stikstof vrij. Tegelijkertijd dragen ze zo in (binnen)steden bij aan een betere luchtkwaliteit en dat is extra van belang in milieuzones.

Financiering voor emissievrij materieel

De elektrische voertuigen zijn gefinancierd door Beequip, leasebedrijf voor zwaar materieel. De Rotterdamse scale-up kondigde vorig jaar als eerste merkonafhankelijke financier aan leasemogelijkheden te bieden voor elektrische bedrijfswagens. Na een eerdere succesvolle samenwerking is Beequip blij om de samenwerking met Red je Pakketje uit te kunnen breiden: “Beequip ondersteunt de droom van Red je Pakketje om CO2-neutraal te bezorgen, een mooi voorbeeld van hoe we kunnen bijdragen aan de verduurzaming in de transportmarkt”, vertelt Ricardo Huisden, equipment expert van (elektrisch) transportmaterieel. Ook het partnership met Bluekens EV was een onmisbare schakel om de duurzame pakketbezorging mogelijk te maken: “Bluekens EV is echt een pionier op het gebied van elektrische bedrijfswagens en dat zie je terug in hun werkwijze: ze zijn niet alleen leverancier van het materieel maar ontzorgen de klant van A tot Z op alle vraagstukken met advies. Kortom een goede partner van Beequip met wie we graag samenwerken”, aldus Ricardo.

Emissievrije stadszones

Vanaf 1 januari 2025 gaan 30 tot 40 van de Nederlands grootste gemeenten zero emissiezones invoeren. Alleen nul-emissie vracht- en bestelauto’s mogen dan deze plekken binnenrijden.

Red Je Pakketje wil die jaren niet afwachten. Zij willen nu al actie ondernemen voor een beter milieu en daarmee hun koploperspositie behouden. Het bedrijft streeft ernaar om eind 2022 uitstootvrij te bezorgen. Vanaf 2020 zette ze al in op elektrische bezorging, zowel met elektrische bussen als met elektrische bakfietsen.

Gerelateerde berichten

Brefu Maxus eDeliver 9

Brefu kiest voor duurzaam bouwen

Bij het opknappen van oude gebouwen staat innovatief werken voorop en groeit de vraag naar duurzame inzet. Brefu Funderingstechnieken trekt die aanpak organisatie-breed, door...
hoe maak ik een goede overstap naar elektrische bedrijfswagens

Van welke subsidies kan ik profiteren voor mijn elektrische bedrijfswagenpark?

Subsidies en andere fiscale voordelen beïnvloeden voor een deel het kostenplaatje van je overstap naar een emissievrij bedrijfswagenpark. We bundelen de vragen die we...
Plug in 010 Thumbnail nieuws

Uitnodiging voor Plug in 010

Rotterdam krijgt een zero-emissiezone voor bestelbusjes en vrachtauto’s. Weten hoe jij je nu al kunt voorbereiden? Meld je aan voor Plug In 010!