Stadshubs succesformule voor emissievrije stadslogistiek

Column Logistiek

Stadshubs zijn een hoofdingrediënt voor emissievrije stadslogistiek. Daar is Gert-Jan Jonker van Bluekens EV van overtuigd. Vooral de hubs waar verschillende bedrijven samenwerken en de logistieke stroom ook echt kan worden verkleind door bestellingen te bundelen en elektrisch te leveren.

Wij mogen dan een klein land zijn, we genereren een hoop vervoersstromen. Dat resulteert in veel verkeer in de binnenstad, wat veiligheid in het gedrang brengt en schadelijk voor het milieu en onze gezondheid is. Stadslogistiek moet emissievrij worden. De overheid komt met regelgeving. Gemeentes en bedrijven denken na over oplossingen. Hoe krijgen we onze goederen op de meest gezonde, veilige en efficiënte manier de stad in? Een mogelijkheid die nu veelvuldig onderzocht wordt zijn stadshubs.

Gerelateerde berichten

Brefu Maxus eDeliver 9

Brefu kiest voor duurzaam bouwen

Bij het opknappen van oude gebouwen staat innovatief werken voorop en groeit de vraag naar duurzame inzet. Brefu Funderingstechnieken trekt die aanpak organisatie-breed, door...
hoe maak ik een goede overstap naar elektrische bedrijfswagens

Van welke subsidies kan ik profiteren voor mijn elektrische bedrijfswagenpark?

Subsidies en andere fiscale voordelen beïnvloeden voor een deel het kostenplaatje van je overstap naar een emissievrij bedrijfswagenpark. We bundelen de vragen die we...
Plug in 010 Thumbnail nieuws

Uitnodiging voor Plug in 010

Rotterdam krijgt een zero-emissiezone voor bestelbusjes en vrachtauto’s. Weten hoe jij je nu al kunt voorbereiden? Meld je aan voor Plug In 010!